Кожен з нас хоча б раз у житті пробував піцу. Для когось таке блюдо стало справжнім задоволенням, для когось – можливістю перекусити, а хтось любить перетворювати приготування піци в справжнє мистецтво. Не дивно, адже насправді існує більше 200 рецептів цього, здавалося б, нехитрого страви.
Тісто для приготування піци може бути як дріжджовим, так і прісним. На перше потрібно більше часу, хоча і використовують його частіше. Прісне тісто готувати простіше, але, на жаль, воно не таке смачне. Зате у нього є одна дуже важлива перевага – піца з нього буде довше зберігатися. Начинка для піци не представляє особливої складності, але тут знадобиться фантазія. Сюди ж можна додати все що завгодно! Головне не перестаратися і стежити, щоб всі продукти поєднувалися один з одним.
Кількість різновидів піци дуже велике. Відрізняються вони один від одного вмістом начинки. Піца буває з артишоками, грибами, баклажанами, креветками, стручковим перцем і т. Д. Найголовніше, що на приготування цієї страви не потрібно багато часу, тому піца може виручити при зустрічі нежданих гостей.
Піцу зазвичай беруть руками і відкушують маленькі шматочки. Тому на столі обов’язково повинні бути в наявності серветки. Краще всього подавати піцу відразу ж після приготування. Але хто знає? – Можливо хтось любить і холодний варіант.
Існує міф про те, що піца готується тільки в духовці. Так робити зовсім не обов’язково. Цю страву можна і посмажити на сковороді. Якщо ви не любитель майонезу і не знаєте чим його замінити в процесі приготування піци, то можете зробити наступне. Змішайте сметану, розтертий варений жовток і 1 ч. Ложку гірчиці.
Зовсім не складно придумати свій власний рецепт приготування піци і перетворити це просте блюдо в справжнє мистецтво. Удачи в експериментах!